Matematik

integration

10. marts 2013 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

har den her

f(x)=2-(x/2)-(y/6) dy

hvordan får jeg den integreret?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen kan ikke indholde dy. Er der tale om en funktion af to variable? Hvis der integreres efter y, betragtes x som en konstant.


Svar #2
10. marts 2013 af bokaj123

ja 2 variable x er konstant

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Så find en stamfunktion for funktionen som funktion af y alene. Som funktion af y alene har funktionen formen

a + b·y


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2013 af mathon

 

                     ∫(2-(x/2)-(y/6))dy = 2y -(x/2)y - (1/12)y2 + k  =  (2 - (x/2)y - (1/12)y2 + k


Svar #5
10. marts 2013 af bokaj123

det forstår jeg ikke helt


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvad forstår du ikke helt?


Svar #7
10. marts 2013 af bokaj123

i mathcad får jeg ∫2-(x/2)-(y/6) dy = 3*((-x/2)+y/6+2 hvordan gør man?


Svar #8
10. marts 2013 af bokaj123

svar nr 3. hvad skal jeg gøre??


Svar #9
10. marts 2013 af bokaj123

∫2-(x/2)-(y/6) dy = 3*((-x/2)+(y/6)+2)+k    sådan


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Når man betragter x som en konstant, har funktionen f(x,y) formen

f(x,y) = a + by

hvor a = 2 - (x/2), og b = -1/6 .

Derfor er

∫ f(x,y) dy = ∫ (2 - x/2 -(1/6)y)dy = (2 - (x/2))y -(1/12)y2 + k


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7, #9

Vi kan umuligt gætte os til, hvad du laver i mathcad.


Svar #12
10. marts 2013 af bokaj123

ok enig :) tak


Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.