Matematik
kan i hjælpe mig med at finde min fejl
05. oktober 2005 af
Watergate (Slettet)
Hej jeg har lidt problemer med udregning af dette:
( t – 2 ) ^2 + ( ( t – 5) – 4) ^2 = 29
Er det ikke det samme som
( t – 2 ) ^2 + ( t+9 ) ^2 = 29
Hvis jeg så skal regne videre
t^2 + 4t + 4 + t^2 + 18t + 81 = 29
men det kan jo ikke passe, kan i hjælpe mig med at finde min fejl???
Tak
( t – 2 ) ^2 + ( ( t – 5) – 4) ^2 = 29
Er det ikke det samme som
( t – 2 ) ^2 + ( t+9 ) ^2 = 29
Hvis jeg så skal regne videre
t^2 + 4t + 4 + t^2 + 18t + 81 = 29
men det kan jo ikke passe, kan i hjælpe mig med at finde min fejl???
Tak
Svar #1
05. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)
Du har en fortegnsfejl i første udregning. Det skal blive:
(t–2)^2 + (t-9)^2 = 29
(t–2)^2 + (t-9)^2 = 29
Svar #3
05. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)
Nej!
( t – 2 )^2 + ( ( t – 5) – 4)^2 = 29
er det samme som:
( t – 2 )^2 + ( t-9 )^2 = 29
Og hvis du skal regner videre:
t^2 - 4t + 4 + t^2 - 18t + 81 = 29
( t – 2 )^2 + ( ( t – 5) – 4)^2 = 29
er det samme som:
( t – 2 )^2 + ( t-9 )^2 = 29
Og hvis du skal regner videre:
t^2 - 4t + 4 + t^2 - 18t + 81 = 29
Skriv et svar til: kan i hjælpe mig med at finde min fejl
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
