Matematik

Bestem t så vektorene er parallelle?

11. marts 2013 af mmmille (Slettet) - Niveau: A-niveau

a = (3;t) og b = (2;8)

 

Bestem t så de er parallelle. Hvordan bestemmer man t?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at vektorerne a og b er parallelle, hvis og kun hvis vektorerne â og b er ortogonale på hinanden. Løs derfor ligningen

âb = 0

som en ligning i t. Her står â for tværvektoren til vektor a .


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2013 af papas (Slettet)

eller 3/2 = t/8  ensvinklede trekanter


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. marts 2013 af 123434 (Slettet)

3/2=t/8

t=12?


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja.


Skriv et svar til: Bestem t så vektorene er parallelle?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.