Matematik

Hjælp til matematik

12. marts 2013 af NiBaSi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP, jeg har brug for lidt hjælp til den her opgave:

 

Om en eksponentiel vækst f gælder at f (-2) = 3 og f (1) = 24.

a) Bestem en ligning for f

 

Tak på forhånd ! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Eksponentiel vækst: f(x) = b · ax . Indsæt de to datapunkter, og løs det fremkomne sæt af ligninger i a og b.


Svar #2
12. marts 2013 af NiBaSi (Slettet)

Tak for det hurtige svar, men kunne ud prøve at uddybe det lidt? Evt. give et eksempel ? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2013 af PeterValberg

Altså to ligninger med to ubekendte:

3 = b·a-2

24 = b·a1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Har du prøvet at skrive med på papiret?

Datapunkt 1:       3 = b · a-2

Datapunkt 2:     24 = b · a1

Løs nu dette ligningssystem .


Svar #5
12. marts 2013 af NiBaSi (Slettet)

Okay, tak for svarene! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. marts 2013 af PeterValberg

Dividér den ene ligning 24 = b·a1 med den anden 3 = b·a-2 
venstre side for sig og højre side for sig, - du skulle gerne "ende med" at:

a = 2
b = 12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.