Matematik

Hvordan kan man finde skæringspunktet på x og y aksen algebraisk?

12. marts 2013 af shordvik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen som jeg skal finde skæringspunkterne på, har formlen : f (x) = (x-2)^2 - 9

Vær venlig at svare hurtigst muligt, tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2013 af peter lind

Skæringspunkterne med hvad ?  Hvis det er x aksen skal du løse ligningen f(x)=0  Hvis det er med y aksen f(0)


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2013 af mathon

 

                             f (x) = y = (x-2)2 - 32 = (x - 2 + 3) • (x - 2 - 3) = (x +1) • (x - 5)
 

   skæring med x-aksen
                                             y = 0

   skæring med y-aksen
                                             x = 0

 


Svar #3
12. marts 2013 af shordvik (Slettet)

Grafen ser sådan ud :)

Håber det hjælper


Skriv et svar til: Hvordan kan man finde skæringspunktet på x og y aksen algebraisk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.