Matematik

Problemer i Matematik

12. marts 2013 af BleepBloopBleep (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, jeg håber at der er nogle der kan hjælpe mig med disse opgaver, som jeg skal bruge til en aflevering. Jeg er ikke hetlsikker på hvad jeg skal gøre, og jeg har siddet med det i meget lang tid nu. Håber at der er nogle som kan hjælpe :)

Første opgave:

a) Find regneforskriften for den lineære funktion, hvis graf går gennem punkterne (4,2) og (−2,6).

b) Hvis vi fastlægger funktionens definitionsmængde til [−10;10], hvad bliver så funktionens værdimængde?

c) Hvad bliver funktionens maksimum og minimum? Maksimumssted og minimumssted?

Anden opgave:

 

Steen bygger en løbegård til sine mange kaniner! Han har stadig 34 m net, som han vil bruge til at indhegne en rektangulær gård. Men nu bestemmer hans kone, at det gælder om at vælge målene, så gården får størst muligt areal!

a) Hvis løbegården er x meter på den ene led, hvad må den så være på den anden led for at omkredsen bliver 34 m?

b) Arealet A bliver en funktion af sidelængden x. Find regneforskrift og definitionsmængde for denne funktion!

c) Hvilke mål skal den rektangulære løbegård have for at få størst muligt areal? Hvad er arealet af denne hønsegård?

 

Ved godt at det er meget at spørge om, men jeg er gået helt i stå :(


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. marts 2013 af mathon

Første opgave:

                   y = ax + b

                     I:     2 = a•4 + b
                     II:    6 = a•(-2) + b                   træk II fra I
    

                            -4 = 6a ......

                            b = 2 - 4•a ......

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. marts 2013 af hbhans (Slettet)

Anden opgave

 

1) Hvis siderne kaldes  x og y bliver omkredsen 2x + 2y = 34. Heraf kan y findes som funktion af x.

2) Arealet  er A = x*y, som kan udtrykkes alene ved x, jfr. 1).

3) Arealet bliver en funktion af 2. grad i x, en parabel der vender benene nedad. Det største areal fås for den værdi af x, der svarer til parablen toppunkt (differentier og sæt differentielkvotienten til 0).


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. marts 2013 af mathon

Anden opgave

1)                       x + y = 17

                          y = 17 - x

 

2)
                         y = x • (17 - x)

 

3)
                         A(x) = -x2 + 17x

                         A '(x) = -2x + 17
 

              A '(xo) = -2xo + 17 = 0
 


Skriv et svar til: Problemer i Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.