Matematik

Bestem funktionsforskrifterne

13. marts 2013 af silnul (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan løser man følgende opgave

Bestem funktionsforskrifterne for de grafer der er tegnet i koordinatsystemet

jeg har ikke kunne sætte et billede af koordinatsystemet ind her, så opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2013 af Stats

y=ax+b

a=(y2-y1)/(x2-x1)

b=skæring med y aksen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2013 af PeterValberg

Den lineære funktion har forskriften:      y = ax + b

a er hældningskoefficienten (stigningstallet), du bestemmer værdien for denne som
tilvæksten på y, når x forøges med 1

b er andenkoordinaten til funktionens skæringpunkt med y-aksen i punktet (0,b)

se vedhæftede, hvor jeg har tegnet på en af dine linjer

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Untitled.jpg

Skriv et svar til: Bestem funktionsforskrifterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.