Matematik

Geometri

13. marts 2013 af brianandersss (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Hvordan finder man en vinkel, hvis man kender én vinkel og en side, når det er en retvinklet trekant?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2013 af inger91 (Slettet)

For at benytte cosinus til en vinkel skal du anvende denne formel: Cos(V)=hosliggende katete / hyptonusen

For at benytte sinus til en vinkel skal du anvende denne formel: Sin(V) = modstående katete / hyptonusen

For at benytte Tangens til en vinkel skal du anvende denne formel: Tan(V) = modstående katete / hosliggende katete

 


Svar #2
13. marts 2013 af brianandersss (Slettet)

Tror ikke jeg kan bruge nogle af de listede #1. Jeg kender kun en vinkel og en side...


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2013 af SuneChr

Foruden den rette vinkel i trekanten skal man kende to andre stykker i trekanten for at beregne resten.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2013 af mathon

se


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. marts 2013 af inger91 (Slettet)

Hvis vi nu siger du har en retvinklet trekant hvor du kender vinkel A = 50 og du kender katete b=5

og du vil gerne finde ud af hvad vinkel B er så skal du ud i lidt ligningsløsning.

først skal du finde a eller c for at finde vinkel B

Vi vælger at finde a så vi siger:

Tan(A)= a/b                 indsætter tallene

Tan(50) = a/5               da vi vil isolere a så ganger vi med 5

Tan(50) * 5 = a            udregner

5,958767963 = a           (ser pænest ud hvis det er afrundet)

 

og så kan vi begynde og udregne hvad Vinkel B er:

 

Tan(B)=b/a                                           indsætter tallene

Tan(B)= 5/5,958767963                       tag Tan-1 Så B bliver isoleret.

B = tan-1 (5/5,958767963)

B= 40

Så vinkel B = 40 grader

 

 

 


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.