Matematik

Hjælp--matematik....

14. oktober 2003 af Cristine (Slettet)
Håber der er en som vil hjælpe mig med denne opgave...
- Bestem en ligning for den tangent til grafen for f(x), der har hældningskoefficienten 2.

På forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

y= 2x + 4???

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2003 af 404error (Slettet)

Bestem f'(x) og løs ligningen

f'(x)=2.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg ved ikke om du kender f(x)eller ej, men hvis du ikke kender f(x) skal du bruge denne metode:
Den ligning vi snakker om kan skrives som y = f'(x)(x-xo)+f(xo)
Da hældningskoefficienten er lig med 2 fås f'(x)=2 dvs y = 2x - 2xo +f(xo)
Jeg er helt sikker på at der står i hvad for noget punkt vi skal bestemme tangentens ligning. Lad os kalde det (a,b)
og dermed fås y=2x-2a+b (du kender både a og b)
Er du med?

Svar #4
14. oktober 2003 af Cristine (Slettet)

sorry..det havde jeg åbenbart glemt at skrive. f(x)=kvadratrod(x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

okay du skal løse ligningen f'(x)=2. Du får x=1/16
Nu skal du bestemme f(1/16). Det er bare 1/4.
Nu kender du punktet (a,b). ((a,b)=(1/16,1/4))
Nu tror jeg godt du forstår hvad man skal gøre. ;) ikke?

Svar #6
14. oktober 2003 af Cristine (Slettet)

hvordan bestemmer jeg så ligninen til tangenten, når jeg har grafen
f(x)=kvardratrod(x) og hældningskoefficienten 2.

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg har lige sendt dig et svar

Svar #8
14. oktober 2003 af Cristine (Slettet)

okey..jeps jeg forstår..tusind tak for hjælpen.... : )

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

you're welcome ;)

Skriv et svar til: Hjælp--matematik....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.