Matematik

Matematik !!

14. marts 2013 af annie4567 (Slettet)

 

I en model for overfladearealet af en menneskekrop er

O=m0,425*h0,725* 0,007184

hvor O er personens overfladeareal (målt i m2), m er personens vægt (målt i kg) og h er
personens højde (målt i cm).

 

En bestemt person er 150 cm høj og vejer 67 kg.

a) Bestem personens overfladeareal

O=670,425*1500,725*0,007184 1,6222 m2

- er den løst rigtigt?

En anden person har et overfladeareal på 2,16 m2 og vejer 92 kg.

b) Bestem denne persons højde.

- Jeg ved godt man skal isolere h i funktionen, men kan ikke lige se hvordan jeg skal gøre det. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2013 af peter lind

divider formlen med m0,425* 0,007184 og opløft resultatet i potensen 1/0,725


Svar #2
14. marts 2013 af annie4567 (Slettet)

ahh okay 1000 tak :)


Svar #3
14. marts 2013 af annie4567 (Slettet)

O=m0,425*h0,725* 0,007184/ m0,425 * 0,007184


O= h0,725/ m0,425 * 0,007184

det med at opløft resultatet i potensen 1/0,725 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2013 af Birtha (Slettet)

svaret giver jo ingen mening :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2013 af peter lind

Du skal dividere med m0,425* 0,007184 på begge sider af lighedtegnet. Dermed bliver  der kun h0,725 tilbage på højre side


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2013 af Birtha (Slettet)

Men hvad er svaret så :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. maj 2014 af BMS2014 (Slettet)

Bumper godt nok lige en gammel tråd, sorry.

Jeg har fået 189,73 cm, hvilket lyder ganske realistisk - nogle som kan af/bekræfte?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er vist ikke helt korrekt. I spm b) er O = 2,16 m2 , og m = 92 kg , og man skal så finde h:

        h = [ 2,16/(0,007184·920,425 ]1/0,725 = 184,87


Skriv et svar til: Matematik !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.