Matematik

Hjælp.. Matematik

14. marts 2013 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen 

er der nogen der kan forklare mig hvordan man ''løser'' denne opgave: 

En funktionen f er bestemt ved f(x)=b*xaopfylder at,f(2)=3 og f(4)=7. Bestem en funktion for f.

 

Er helt lost 

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt de to givne datapunkter i forskriften, og løs det fremkomne ligningssystem i a og b.


Svar #2
14. marts 2013 af nani1596 (Slettet)

#3

Nååår nu forstår jeg det bedre 

 

Taak for hjælpen :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Man har to sæt sammenhørende værdier for x og y, nemlig de to sæt givet ved f(2) = 3 , og f(4) = 7.

Man har derfor

3 = b · a2 , og

7 = b · a4

Løs dette ligningssystem i a og b.


Skriv et svar til: Hjælp.. Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.