Matematik

Hjælp til Mat opgave

05. oktober 2005 af Lama1 (Slettet)
Hej er der nogen, der kan hjælpe med denne opgave plz..:)

På baggrund af et stort antal målinger foretaget i mange lande regner man med, at en persons maksimale plusfrekvens er en linær funktion af personens alder. For en 20-årig er den maksimale plusfrekvens 200 slag pr. minut, og for en 60-årigs er den 160 slag pr. minut.

1) Bestem en forskrift for den maksimale plusfrekvens som funktion af personens alder.

2) Hvad er den maksimale plusfrekvens for en 35-årig?

3) Hvilken alder svarer til en maksimal plusfrekvens på 164 slag pr. minut.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis du kender to punkter, kan du fastlægge forskriften for en lineær funktion. Prøv at læse opgaveformuleringen grundigt, du kender sådan set allerede de to punkter.

Svar #2
05. oktober 2005 af Lama1 (Slettet)

er det (20,200) og (60,160)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Jep.

Svar #4
05. oktober 2005 af Lama1 (Slettet)

ok, tak:)
kunne du hjælpe mig med opgave 2 og 3, forstår dem ikke helt:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2005 af HorseRider (Slettet)

1) du har to punkter, og derudfra vil du kunne skabe en funktion!
den bliver: y = -1x + 220

2)da 35(år) er en x-værdi, skal du indsætte den på x's plads og finde y = pulsfrekvensen. det bliver 185!

3) der gør du det omvendte af 2)- og sætter 164 ind på y's plads og løser ligningen: 164 = -1x + 220 <=> x = 56
så der er man 56 år..!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Først finder du en funktion, derudtrykker sammenhængen mellem alder og makspuls. Kald den f(x).

Spørgsmål 2 beder dig om at finde f(35), spørgsmål tre om at løse f(x)=164.

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2005 af HorseRider (Slettet)

det skulle gerne løse ethvert problem..!

Ellers bare spørg... :)

Svar #8
05. oktober 2005 af Lama1 (Slettet)

hvordan fik du -1x i opgave 1?

Svar #9
05. oktober 2005 af Lama1 (Slettet)

Jeg har fundet ud af det :) men tusind tak skal du ha' :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. oktober 2005 af HorseRider (Slettet)

Det var godt, hvad med udregningerne af ligningerne i 2) og 3)??

Svar #11
05. oktober 2005 af Lama1 (Slettet)

Dem har jeg forstået :)

Skriv et svar til: Hjælp til Mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.