Matematik

matematik målestoksforhold

15. marts 2013 af hehehej (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har problemer med en opgave, som lyder sådan:
Lav en tegning af granithjulets tværsnit i målestoksforholdet 1:20
Jeg har oplysninger som at den ydre diameter er 1,80m og en indre diameter på 1,5m og en bredde på 0,45m

Som jeg har forstået opgave er at disse mål skal formindskes/divideres 20gange. Men hvordan tegner jeg det på et stykke papir?
1,8:20=0,9 hvor meget fylder det på en tegning? 9 cm? .... BLANK..


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. marts 2013 af SuneChr

Du skal først lave alle målene om til cm

Dernæst dividerer du disse mål i cm med 20

Det er det, der skal tegnes.

9     7,5     2,25  cm


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. marts 2013 af mette48 (Slettet)

Start med at regne rigtigt!

diameter                  1,80 m/20 =180 cm/20     =9 cm

inderdiameter         1,50 m/20

bredde                     0,45m/20

tegn først en 9 cm lang vandret linie og afmærk dens midte.

afsæt 7,5/2 cm til hver side for midten

tegn 2,25 cm lodret ned fra liniens ender og fra de to mærker på linien.

Forbind de fire linier med en vandret linie for neden.


Brugbart svar (3)

Svar #3
15. marts 2013 af nevermind1234 (Slettet)

Som altid når det drejer sig om målestoksforhold, så i dit tilfælde, så betyder 1:20, at 1 cm på kortet svarer til 20 cm i virkeligheden. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2013 af SuneChr

Vedhæftet fil:SP 1503131547.PNG

Skriv et svar til: matematik målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.