Matematik

Ligninger

16. marts 2013 af Hjælpmangel (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej folkens

Her har jeg nogle ligninger, som jeg ikke kan løse. Hvis nogle kan løse dem, ville det være en stor hjælp for mig :)

-9-3x-8x+16=3x+8-x+12

14x-3x-6+x=4x-3-x-21

-6x+3-18-x=7x-6-3

Tak på forhånd!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2013 af Andreww (Slettet)

-9-3x-8x+16=3x+8-x+12

Læg alle led med rene tal sammen, læg alle led med x'er sammen.

7-11x = 2x+20

Saml leddene med x'er på den ene side, og leddene med tal på den anden, og løs for x.

 

På samme måde løser du de resterende to ligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2013 af Cerebrum (Slettet)

Du skal isolere x'er på den ene side og tal på den anden side og derefter løse ligningen:

du flytter dem over på den anden side ved at ændre på deres fortegn fra - til + og omvendt

 


Svar #3
17. marts 2013 af Hjælpmangel (Slettet)

Jeg ved godt, hvordan man gør, men jeg kan bare ikke få det til at gå op... :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2013 af mathon

 

                                 7 - 11x = 2x + 20                             adder 11x på begge sider

                                 7 = 13x + 20                                   subtraher 20 på begge sider

                                 -13 = 13x                                        divider med 13 på begge sider

                                 -1 = x

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2013 af mathon


                                 14x - 3x - 6 + x = 4x - 3 - x - 21                        reducer på begge sider            

                                 12x - 6 = 3x - 24                                              subtraher 3x på begge sider

                                  9x - 6 = -24                                                     adder 6 på begge sider

                                  9x  = -18                                                         divider med 9 på begge sider

                                  x  = -2

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. marts 2013 af mathon


      lær af ovenstående
      og prøv selv den sidste


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.