Matematik

y = 7E-115e^0,1338x

17. marts 2013 af Frederik01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad betyder e og E i følgende eksponentielle funktion, som er lavet i Excel: y = 7E-115e^0,1338x?

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. marts 2013 af peter lind

Det betyder 7*10-115*e0,1338x hvor e er grundtallet for den naturlige algoritme e≈2,71828. 10-115 er et vanvittigt lille tal så er der ikke noget galt ?


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. marts 2013 af Andreww (Slettet)

y = 7E-115e^0,1338x?

Det betyder 7 •10-115 • e0.1338x


Svar #3
17. marts 2013 af Frederik01 (Slettet)

Med "^" ville jeg vise, at det sidste led er en potens, men jeg har lige set, at der er en knap til at lave hævet skrift herinde. Så den hedder

y = 7E-115e0,1338x

hvis det ændrer noget.


Brugbart svar (2)

Svar #4
17. marts 2013 af Stats

Lad os tage et par eksempler på E

10E1 = 10·101

10E2 = 10·102

10E3 = 10·103

5E2 = 5·102

5E7 = 5·107

e er grundtallet for den naturlige logaritme som #1 referere til.

man kan sige om E at følgende regl kan anvendes

aEb = a·10b

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
17. marts 2013 af Frederik01 (Slettet)

Ok - tak for svarene!


Brugbart svar (2)

Svar #6
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Udtrykket er sikkert fremkommet ved at lave regression på en tabel med en eksponentiel model. Typisk er x-værdierne årstal, og man skal her som x benytte antal år efter det første år i tabellen, ikke selve årstallene. Benytter man selve årstallet, får man typisk en ekstremt lille værdi for konstanten b i udtrykket b·ax . Benytter man selve årstallet, vil b representere modellens bud på funktionesværdien i tiden omkring Kristi fødsel, som ikke er særlig relevant, hvis årene dækker et område i moderne tid.


Svar #7
18. marts 2013 af Frederik01 (Slettet)

Okay, så giver det mere mening. Nu kommer ligningen til at se helt anderledes ud.

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: y = 7E-115e^0,1338x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.