Matematik

Løs ligningen??!?

17. marts 2013 af aidasharzad (Slettet) - Niveau: C-niveau

3,2·t+4,9·t2=6,5

 

Nogen der kan hjælpe med at løse den?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er en 2.-gradsligning. Beregn ligningens diskriminant og benyt så rodformlen.


Svar #2
17. marts 2013 af aidasharzad (Slettet)

Så det bliver sådan her: 

 

3,2·t+4,9·t2=6,5 

a=1 

b=1 

c=4,9+3,2=8.1?? 

d=1-4·1·8.1 = 1-32.4=-31.4

 

Det vil sige der ikke er nogen løsning? Idet d<0?? 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. marts 2013 af PeterValberg

#2  Nej, du har misforstået et eller andet

a = 4,9

b = 3,2

c = -6,5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Løs ligningen??!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.