Matematik

Rumfang

17. marts 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nedstående skema viser sammenhængen mellem højde og rumfang for træningsbolde.

Højde (m): 0,45     l     0,85
Rumfang (L): 48    l     322

Der er tale om en sammenhæng af typen

y = b*x^a

hvor x er træningsboldens højde (målt i m) og y er dens rumfang (målt i L)

a) bestem tallene a og b

En bestemt træningsbold er 0,65 m høj.

b) bestem rumfanget af denne bold

c) højden på den store træningsbold er 40% større end højden på den lille. Hvor mange procent er rumfanget af den store end rumfanget af den lille?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt de to datasæt til at opstille to ligninger til bestemmelse af a og b.

b) Beregn f(0,65) , hvor f(x) = b · xa .

c) Beregn [ (f(x·1,40) - f(x)) / f(x) ] · 100%


Svar #2
17. marts 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet)

Hvordan opstiller man en ligning?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2013 af mette48 (Slettet)

a=[log(y2)-log(y1)] / [log(x2)-log(x1)]   indsæt de kendte værdier og beregn a

indsæt a samt et sæt af oplysningerne og beregn b af ligningen

 


Svar #4
17. marts 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet)

Ok.. Tak for hjælpen.


Brugbart svar (3)

Svar #5
17. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Datapunkt 1: (x ; y) = (0,45 ; 48)
Datapunkt 2: (x ; y) = (0,85 ; 322)

dvs

48 = b · 0,45a , og

322 = b · 0,85a

hvoraf

(0,85/0,45)a = 322/48


Svar #6
17. marts 2013 af LouiseSommer1234 (Slettet)

Ok, tak :)


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.