Matematik

Hjælp til matematik

19. marts 2013 af GOOFYGEEK (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Kan ikke finde ud danne opgave nogen der kan hjælpe mig?

Se vedhæftning

TAK på forhånd :D

Vedhæftet fil: Mat.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2013 af SuneChr

Hjælp til CAS værktøjet kan jeg ikke give, men kunne du ikke løse den v.h.a. substitution, som i din første tråd med samme opgave?

 


Svar #2
19. marts 2013 af GOOFYGEEK (Slettet)

Det er lidt det jeg søger  :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2013 af mathon

 

                  F(x) = -(9/4) • ln(1 - 4/3•x)


Svar #4
19. marts 2013 af GOOFYGEEK (Slettet)

Hvordan kommer du frem til ( ln(1-4/3•x) ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. marts 2013 af mathon

 

     sæt
                 u = 3 - 4x   og dermed   dx = -(1/4)du

hvoraf
                F(x) = y = ∫ 9/(3 - 4x)dx  = 9 • ∫ 1/(3 - 4x)dx = -(9/4) • ∫ 1/udu = -(9/4) • ln(u) + k  = -(9/4) • ln(3 - 4x) + k

                                     y = -(9/4) • ln(3 - 4x) + k      gennem (0,0)

                                     0 = -(9/4) • ln(3 - 4•0) + k

                                     0 = -(9/4) • ln(3) + k

                                     k = (9/4) • ln(3)
   dvs
                                     F(x) = -(9/4) • ln(3 - 4x) + (9/4) • ln(3) = -(9/4) • (ln(3 - 4x) - ln(3)) =

                                                                     -(9/4) • (ln((3 - 4x)/3)) = -(9/4) • ln(1 -  4/3•x)         

 


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.