Matematik

x og y skæringspunkt

20. marts 2013 af meller12 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey jeg har lige et ? 

 

Jeg skal tegne to funktioner i det samme kordinatsystem. og den ene hedder 

y=x+2 og den anden y=2x

 

Jeg skal have dem til at skære hinanden hvordan kan jeg gøre det. Eller skal jeg lave noget om i ligningerne ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2013 af mathon

 

            to gange "sildeben" (tabel)  og  indtegn

           der skal to punkter til at bestemme hver ret linje, men brug tre, da du ellers ikke opdager evt. fejl


Svar #2
20. marts 2013 af meller12 (Slettet)

Ok jeg takker

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2013 af mathon

aritmetisk beregning af skæringen,
som kræver
                                      2x = y = x+2

                                      2x = x+2

                                      x = 2

                         y = 2•x = 2•2 = 4
 dvs
       skæringspunkt
                                      S = (2,4)     som skal passe med din indtegning i koordinatsystemet

 


Skriv et svar til: x og y skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.