Matematik

problemer med en ligning

06. oktober 2005 af mettma (Slettet)
Kan ikke finde ud af denne. Har virkelig prøvet og prøvet, men til ingen nytte.

Isolér a:

((2/3)*9^(3/2))-((2/3)*3^(3/2))+ a((2*9^(1/2))-(2*3^(1/2))) = 12

hvis nogen kan knække den eller kan hjælpe, så er i meget velkomne!

-Mettma

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

((2/3)*9^(3/2))-((2/3)*3^(3/2))+ a((2*9^(1/2))-(2*3^(1/2))) = 12
<=>
a((2*9^(1/2))-(2*3^(1/2))) = 12 - ((2/3)*9^(3/2))-((2/3)*3^(3/2))
<=>
a=(12-((2/3)*9^(3/2))-((2/3)*3^(3/2)))/((2*9^(1/2))-(2*3^(1/2)))

Svar #2
06. oktober 2005 af mettma (Slettet)

er også nået dertil, men kan ikke komme videre hvis jeg skal finde a's eksakte værdi!!

Svar #3
06. oktober 2005 af mettma (Slettet)

??

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Typisk ville det være sådan noget man bad sin lommeregner om.

Svar #5
06. oktober 2005 af mettma (Slettet)

så kommer der bare ikke et eksakt tal ud!

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2005 af jgthb (Slettet)

du skal bare reducere udtrykket, så det bliver lidt simplere. du kunne såmænd godt aflevere opgaven som den er nu, selvom det nok ville give et point mindre, end hvis du reducerede ordentligt

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2005 af Mikziel (Slettet)

man kunne også bare sætte sin lommeregner på mode: exact,
hvis såfremt man har en lommeregner hvor det er muligt...

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

Nuvel, eftersom

x^(1/2) = sqrt(x)
x^(3/2) = x^(1 + 1/2) = x*sqrt(x),

har vi

(2/3)*9^(3/2) = (2/3)*9*3 = 18
(2/3)*3^(3/2) = (2/3)*3*sqrt(3) = 2*sqrt(3)

og dermed

((2/3)*9^(3/2) - (2/3)*3^(3/2))
+ a(2*9^(1/2) - 2*3^(1/2)) =

(18 - 2*sqrt(3)) + a(6 - 2*sqrt(3)) = 12 <=>

a(6 - 2*sqrt(3)) = -(6 - 2*sqrt(3)) <=>

a = -(6 - 2*sqrt(3))/(6 - 2*sqrt(3)) = -1

//Epsilon

Skriv et svar til: problemer med en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.