Matematik

hjælp til opgave 3,4 og 3,5

21. marts 2013 af CamillaSlotRasmussen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hjælp til opgave 3,4 og 3,5

Vedhæftet fil: opgavesæt2.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du kunne besvare Spm. 3.3 burde du også kunne besvare 3.4 og 3.5


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. marts 2013 af PeterValberg

Billederne på opgavesættet er lidt utydelige, men jeg antager, at
det skal se ud, som på det vedhæftede foto :-)

n betegner figurens plads i rækkefølgen.

Så vidt jeg kan "se", så skal den rekursive formel for antallet af klodser i
din figur ved n+1 (udtrykt ved antal klodser i den n'te figur samt n) være:

Antal klodser ved n+1 kalder jeg An+1

An+1 = An + 8n - 2

hvor An er antal klodser i den n'te figur

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:klodser.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2013 af PeterValberg

#2 Bemærk at det forudsættes at antallet af klodser er 1 ved n=1
(altså i den første figur i rækken)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. marts 2013 af PeterValberg

Antallet af nye klodser, der tilføjes den eksisterende figur, kan bestemmes som:  8(n - 1) - 2 = 8n - 10
hvor n er nummeret på det nye lag i figuren.
Men det forudsætter stadig, at der er givet, at der er 1 klods i den første figur (lag 1)

Hvis du kigger på det foto, jeg uploadede under #2, så vil der fra n=2 til n=3 være tilføjet 8·3 - 10 = 14 sorte klodser.

------------------

Summen af det totale antal klodser i figuren med n lag (den n'te figur i rækken, hvor n>1) vil kunne bestemmes som:

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. marts 2013 af PeterValberg

Umiddelbart skulle jeg mene, at det samlede antal klodser som en funktion af n, kan bestemmes som:

A(n) = 4n2 - 6n + 3       , n>0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp til opgave 3,4 og 3,5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.