Tysk

tager to sek. at kigge, tysk til dansk

22. marts 2013 af magnus28765 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der lige vil kigge på denne oversætelse og evt. komme med forbedrelser :) 

Berlin
Einmal im Jahr, zur Berlinale, richtet die Filmwelt ihren Fokus auf Berlin. Aber globales Interesse sind die Berliner gewohnt. Schließlich sind sie, seit die Hohenzollern (=Hohenzollerne) 1458 ihre Residenz errichteten, Hauptstädter. Eine Historie, die auch Schatten hat: die Nazi-Herrschaft und das DDR-Regime, das eine Mauer durch die Stadt zog. Seit der deutschen Wiedervereinigung 1990 ist Berlin wieder ungeteilte Hauptstadt mit Weltrang. Die Museumsinsel, Europas größter Museumskomplex, die Berliner Philharmoniker und mehr als 50 Bühnen sorgen für ein einzigartiges Kulturleben. Die „Wissenskapitale“ birgt 35 Universitäten und Hochschulen. Die Wirtschaft glänzt mit Namen wie Bayer HealthCare Pharmaceuticals oder Air Berlin. Und die ITB, die weltgrößte Touristikmesse, akzentuiert den Slogan: Berlin ist eine Reise wert.
Berlinale = international filmfestival, som arrangeres i Berlin én gang om året
Die Hohenzollern = berømt tysk fyrsteslægt

Berlin
En gang om året,  til Berlinalen, retter filmverdenen fokus mod berlin. Men den globale interesse for berlinerne er anderledes. Efter alt det med at Hohenzollerne (= Hohenzollerne) 1458 etableret deres hovedstad. Denne historie har også sine ulemper: det nazistiske regime og DDr regimet, der byggede en mur omkring hele byen. Siden genforeningen i 1990, er Berlin igen  en hovedstad med rang. Museumsøen, Europas største museums kompleks, Berliner Filharmonikerne, og flere end 50 forløb giver et unik kulturliv. Den "videnkapital" indebærer 35 universiteter og gymnasier. Økonomien har store navne som Bayer HealthCare Pharmaceuticals og Air Berlin. Og ITB, verdens største turisme fremhæver slogaet: Berlin er et besøg værd.


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. marts 2013 af Tyskfødt (Slettet)

gewohnt sein = være vant til

schließlich = endelig

Hauptstädter = hovedstadsbeboer

durch die Stadt  = tværs gennem byen

Hochschule = en højere læreanstalt ( ikke gymnasium!)   (Zum Beispiel Hochschule für bildende Künste nogenlunde svarende til Københavns Kunstakademi, Musikhochschule = konservatorium)

Bühne = teater, scene


Svar #2
22. marts 2013 af magnus28765 (Slettet)

Berlin
En gang om året,  til Berlinalen, retter filmverdenen fokus mod berlin. Men den globale interesse for berlinerne er anderledes. Endelig skete alt det med at Hohenzollerne (= Hohenzollerne) blev hovedstadsbeboer i 1458. Denne historie har også sine ulemper: det nazistiske regime og DDr regimet, der byggede en mur tværs gennem byen. Siden genforeningen i 1990, er Berlin igen  en hovedstad med rang. Museumsøen, Europas største museums kompleks, Berliner Filharmonikerne, og flere end 50 teatre giver et unik kulturliv. Den "videnkapital" indebærer 35 universiteter og højere læreanstalte. Økonomien har store navne som Bayer HealthCare Pharmaceuticals og Air Berlin. Og ITB, verdens største turisme fremhæver slogaet: Berlin er et besøg værd.


Svar #3
22. marts 2013 af magnus28765 (Slettet)

er det bedre? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. marts 2013 af Tyskfødt (Slettet)

Aber globales Interesse sind die Berliner gewohnt.  = Berlinerne er vant til at vække interesse verden over.

Schließlich sind sie, seit die Hohenzollern (=Hohenzollerne) 1458 ihre Residenz errichteten, Hauptstädter =  Endelig er de (Berlinerne) hovedstadsbeboere, sidenHohenzollerne oprettede i 1458 deres residens her,

Touristikmesse  = turismemesse

Du skal rette dine stavefejl og slåfejl

Din overskrift  "tager to sek. at kigge"     hmm, der var du alt for optimistisk

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. marts 2013 af Stygotius (Slettet)

Ein sehr gemessener Kommentar.

................................................................

....ikke særlig meget.

Det er noget slemt sjusk.

 

En gang om året,  til Berlinalen, (retter) sætter filmverdenen (fokus mod b)Berlin i fokus(.Man kan ikke "rette fokus mod noget" M), men den globale interesse for berlinerne er anderledes. Endelig (skete alt det med at Hohenzollerne (= Hohenzollerne) er de, efter at hohenzollerne byggede deres residens i 1458,  hovedstadsbeboere (i 1458). (Denne historie har også sine ulemper) Det er en historie der også har sine skyggesider: det nazistiske regime og DDR(r)regimet, der byggede en mur tværs gennem byen. Siden den tyske genforening(en) i 1990(,) er Berlin igen  en udelt hovedstad (med) af verdensrang. Museumsøen, Europas største (museums kompleks) museumskompleks, Berliner Filharmonikerne, og flere end 50 teatre (giver) sikrer et unikt kulturliv. Denne "videnskapital" (indebærer) ses ved 35 universiteter og højere læreanstalter. Økonomien (har) stråler med store navne som Bayer HealthCare Pharmaceuticals og Air Berlin(. O), og ITB, verdens største (turisme) turistmesse (fremhæver) giver liv til sloganet: Berlin er et besøg værd.

   

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. marts 2013 af Tyskfødt (Slettet)

Ad # 5

Jeg vil gerne gøre opmærksom på, at oversættelsen "men den globale interesse for berlinerne er anderledes"  ikke svarer til  "Aber globales Interesse sind die Berliner gewohnt."


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. marts 2013 af Stygotius (Slettet)

Nej, det er klart; det havde jeg overset.

Brug:    "......men berlinerne er vante til (en) global interesse"


Skriv et svar til: tager to sek. at kigge, tysk til dansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.