Matematik

Ligning

24. marts 2013 af Ceerial (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med at regne den lignign (opgave 1.3) (se vedhæftet fil)

 

 

Vedhæftet fil: IMG_1173.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2013 af mathon

Pythagoras

                         h = √(3 2 - 12)


Svar #2
24. marts 2013 af Ceerial (Slettet)

Jeg kunne godt lige bruge en forklaring på hvordan du er kommet frem til det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2013 af mathon

#1


Pythagoras

                         h = √(3 2 - ((7-5)/2)2)


Svar #4
24. marts 2013 af Ceerial (Slettet)

Hvad med 1.4

 

Det er vel ligning, hvordan regner man den ud?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. marts 2013 af mathon

 

formen er en keglestub

 

                          Vkeglestub = (π/12) • h • (D2 + d2 + D•d)


Svar #6
24. marts 2013 af Ceerial (Slettet)

Tror jeg har fundet ud af det:

Men i opgaven står der jo formlen

V = 1/3 * π * h * (R^2 + r^2 + R * r)

h= 3

r = 2,5

R = 3,5

Det vil sige = 

V = 1/3 * π * 3 * (3,5^2 + 2,5^2 + 3,5 * 2,5)

V= 76,97


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. marts 2013 af mathon

 

                         V = 1/3 π h (R2 + r2 + Rr)

                         V = (π/3) h ((D/2)2 + (d/2)2 + (D/2) (d/2))

                         V = (π/3) h ((D2/4) + (d2/4) + (Dd)/4)

                         V = (π/3) h (1/4) (D2 + d2 + Dd)

                 V = (π/12) h(D2 + d2 + Dd)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.