Matematik

Matematik hjælp tak

26. marts 2013 af Zenexy (Slettet) - Niveau: 8. klasse
I en by i Nordsverige er 20% af befolkningen arbejdsløse. Det svarer til 9000 mennesker. Hvor stor er byens befolkning?

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2013 af OnceUponATime (Slettet)

20% = 9000 mennesker.

Du skal altså finde størrelsen af hele befolkning, som er 100 %

Du skal derfor beregne, hvad du skal gange 20% med for at få 100%. Det gør du på følgende måde:

100% / 20% = 5

Når du har dette tal, ganger du 20% med 5, for at få 100%. Altså:

20 * 5 = 100%

De 9000 mennesker er lig med 20%. For at få antallet af mennesker i tal, gør du således:

9000 * 5 = 45000 mennesker

 

Er du med på den ? :D

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2013 af nielsenHTX

20%=9000

1%=9000/20

100%=???


Svar #3
26. marts 2013 af Zenexy (Slettet)

Tak

Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2013 af 123434 (Slettet)

1%=9000/20=450

100%=450*100=45000

 


Skriv et svar til: Matematik hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.