Matematik

ligning for sammenhængen mellem x og y

27. marts 2013 af xXjaneXx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle:)

Jeg har en matematik opgave, der driller lidt.. Den hedder:

En sammenhæng mellem to variable x og y kan beskrives som potensvækst.

tabellen viser sammenhørende værdier af x og y

x:       1         2

y:       5        15

 

A) bestem en ligning for sammenhængen mellem x og y, og bestem y når x=8

 

Er der nogle der kan hjælpe? Obs: jeg bruger maple hvis det kan hjælpe??


Brugbart svar (4)

Svar #1
27. marts 2013 af mathon

 

                             f(x) = y = b • xa

 

                                        y2/y1 = (x2/x1)a

                                        log(y2/y1) = log(x2/x1) • a

                                        a = log(y2/y1) / log(x2/x1)

 

                            b = y1/x1a

 

 

                            f(8) = y = b • 8a


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2013 af Biitchfreak (Slettet)

hvorfor en potensfunktion?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2013 af mathon

 #2
          genlæs #0


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2013 af Biitchfreak (Slettet)

arrh, min fejl.

 


Skriv et svar til: ligning for sammenhængen mellem x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.