Generelt

Skifte Gymnasie efter 1g

28. marts 2013 af Missperfec (Slettet)

Hej SP.

Jeg står i en meget svær situation, hvor jeg overvejer at skifte gymnasie efter 1g, da jeg er begyndt at få meget fravær pga. jeg bor meget langt fra gymnasiet.- Sommetider er der ændringen i dsb's togkøreplan, og kan ikke nå i skole i rette tid osv, så har stærkt overvejet at skifte gymnasie til ét der ligger tættere på.

Men ville høre om det er dumt at skifte så sent, eller om det ville være bedst at skifte?

Det jeg går på nu lægger 50 min væk fra min boplæn, mens det jeg vil skifte til lægger 20 min væk.

 

håber på nogle råd til hvad jeg kan gøre, da det er meget svært at findet den rette "løsning"


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af Shaolina (Slettet)

Sådan som jeg ser på det, skal du overveje flere ting i denne gældende situation. Er du glad for den klasse, som du går i nu? Vil du savne vennerne/kammeraterne derfra? Vil du savne dine lærerer? Vil du kunne klare at stå lidt tidligere op om morgenen for at kunne nå i skole, fx en time tidligere?

Funderer lidt over konsekvenserne ved det, men ser du intet men fordele i at skifte gynmasium, da skal du fundere over, om det nu også vil blive bedre overhovedet.

- At mindske sit fravær på et gymnasium kræver mindst lige så meget, at du bliver mere selvdisciplineret og ikke kommer for sent længere.

- Har du spekuleret på, om det kunne være af andre årsager, at du kommer for sent jævnligt i skolen? Har du det godt dér? - Da kan det om ikke andet være en god ide at overveje at skifte - alene for at du kan få et bedre studieliv i gymnasiet.

Mit råd er, at du skal sætte dig ned og tænke rigtig grundigt over, hvad du tror vil være bedst for både din psyke og din fysik ved at skifte gymnasium.

Kan det være til nogen trøst, kan jeg for øvrigt fortælle dig, at det IKKE er forkert - uanset hvad grunden end så måtte være - at skifte gymnasium.

Jeg er selv 3g'er i øjeblikket, og jeg overvejer lige nu at tage et år om, da jeg ikke har klaret mig så godt. Der har jeg også selv haft den tanke, at jeg muligvis skal vælge at tage det år på et andet gymnasium. Grunden er her, at en ny start altid starter bedst i nye og uvandte omgivelser.

- Jeg håber for dig, at du finder ud af det bedste for dig selv med hensyn til gymnasiet. Og bare slap af. Du skal nok finde ud af, hvilket gymnasium er bedst for dig. Held og lykke! :)

 

- Emilie


Skriv et svar til: Skifte Gymnasie efter 1g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.