Fysik

Fysik C, varmefylde

08. oktober 2005 af Fjolset (Slettet)
Har en meget simpel opgave (og dog...), jeg har prøvet alt med hensyn til at få de rigtige enheder på men det giver ikke resultatet 548kJ som der står i facitlisten. Håber nogen kan hjælpe, mange tak.

I en aluminiumsgryde opvarmes 1,0 kg olie med varmefylden 1,8 J/(g*C) fra 20 C til 250 C (celcius), aluminiumsgryden vejer 0,65 kg og dens varmefylde er 896 J/(kg*C).

Hvor meget energi kræver opvarmningen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2005 af KickAzz (Slettet)

Du får oplyst at oliens varmefylde er 1,8 J/(g*ºC). Dette er lig = 1800 J/(kg*ºC).

Nu finder vi hvor meget energi der kræves for at opvarme olien 230 ºC (fra 20ºC til 250ºC):
Q(olie) m * c * delta t = 1,0 kg * 1800 J/(kg*ºC)* 230 ºC = 414000 J

Nu bestemmes energien til opvarmning af aluminiumsgryden:

Q(alu) = m * c * delta t = 0,65 kg * 896 J/(kg*C) * 230 ºC = 133952 J

Så meget energi kræves der i alt:
Q(total) = Q(olie) + Q(alu) = 414000 J + 133952 J = 547952 J ~ 548 kJ.

Mvh
Peter

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2005 af KickAzz (Slettet)

Rettelse: "Dette er lig med 1800 J/(kg*ºC)."

Svar #3
08. oktober 2005 af Fjolset (Slettet)

Mange tak for hjælpen! Hvordan laver du de der 'mini-nuller' før C'et?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

1) Går ind i word, åbner symbol vinduet i rullegardinet "indsæt".

2) Vælger symbolet: º

3) Kopirer det herind.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

*kopierer

alt-ctrl-2, mellemrum kan også bruges...

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2005 af frodo (Slettet)

Ctrl+C er nok bedre, da den er alment accepteret i alle Word. Den du buger, tror jeg er lavet specielt ved dig.

Svar #7
08. oktober 2005 af Fjolset (Slettet)

Tak igen.

Hurtigt spørgsmål, gider ikke oprette en ny tråd. Er delta_E det samme som Q? Hvis nej hvad er så forskellen?

Hvis ja, hvad med E? Er det bare energi der er der, altså hverken afgivet/tilføjet.

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

Nej.. det kommer blot an på versionen af word...

ctrl+shift+mellemrum er den internationale betegnelse for "hårdt mellem" aka. º.

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

*"hårdt mellemrum"

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

/| E = ændring af energi

Q = Varmemængde i joule

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2005 af Therackoo (Slettet)

/| E = ændring af energi

Q = Varmemængde i joule

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. oktober 2005 af frodo (Slettet)

/\\E=Q+A, så forudsat at der ikke udføres arbejde af nogen art på systemer, ja så er /\\E=Q

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. oktober 2005 af KickAzz (Slettet)

For at lave "º" indtastes "Alt + 0186"

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. oktober 2005 af Gamle stræber (Slettet)

Nice hints i kommer med :)

Skriv et svar til: Fysik C, varmefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.