Dansk

Integration og identitet - litteratur?

30. marts 2013 af mmmille (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er igang med at lave en AT-opgave om, hvordan etniske unges identitetsdannelse bliver påvirket af et vestligt senmoderne samfund. Jeg skriver i dansk og samf.

 

Jeg mangler virkelig noget danskmateriale til analysearbejde. Er der nogle der kender en film, en novelle eller noget (skønlitteratur/fiktion) som kan passe på dette emne? Helst noget hvor konflikter omkring identitet kan ses..

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2013 af SSunshine (Slettet)

Jeg kender denne film: http://da.wikipedia.org/wiki/Fighter

Jeg ved ikke om den kan bruges, men det håber jeg. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2013 af SSunshine (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2013 af SSunshine (Slettet)

Handling:

Aicha går i gymnasiet, og hun skal være læge - siger hendes far. Men Aicha vil hellere bruge tiden på kampsport end på lektier. Hun trodser forældrenes forbud og begynder at træne professionelt i en Kung Fu klub, hvor hun møder Emil. De forelsker sig i hinanden, men Aichas tyrkiske baggrund står mellem dem.

Men kærlighedens spilleregler er ikke så enkle som kampsportens, og Aichas valg får store konsekvenser - ikke bare for hende selv, men for hele hendes familie.

Den samme handling står på bagsiden af dvd'en.

Du kan evt. låne/købe filmen og se om den passer til din opgave. ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. april 2013 af hsg

"Persepolis" af Marjane Satrapi.

en selvbiografisk (rigtig underholdende) "graphic novel", som minder lidt om en tegneserie. Den er fantastisk god. Handler grundlæggende om identitet - og integration. Tjek den ud.


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. april 2013 af 123434

Min Smukke Nabo er en kortfilm, der handler om en ung indvandrer pige, som er ensom. Hun begynder at udspionere en dansk pige, med hvem hun siden hen bliver venner med. Pigen spiller cello, og inviterer Aischa med til en koncert. Aischa må godt tage med til koncerten for sin mor, men ikke for sin far. Det er faderen, der bestemmer. Rigtig god kortfilm om ensomhed, indvandre og kønsroller.

 

 


Skriv et svar til: Integration og identitet - litteratur?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.