Matematik

En kasse uden låg skal rumme...

30. marts 2013 af la87 (Slettet)

Hej!

En kasse uden låg skal rumme 800 cm^3, kassen skal være dobbel så lang som den er bred. Dens højde kaldes h, og dens bredde kaldes x.

Opskriv en formel for kassens overfladeareal udtrykt ved h og x.

 

Det jeg har gjort er følgende:

O(x)=2(2x*x)+2(2x*h)+(x*h)

      = 4x^2+4xh+xh

      = 4x^2+4xh+xh

Men facit siger noget andet:

O(x)=2x^2+6xh

Har jeg regnet galt?

 

P.S. Jeg har vedhæftet billed af kassen

  

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2013 af peter lind

Der er intet låg. Det har du vist for meget med

der er 2 sider med breden x og høden h


Svar #2
30. marts 2013 af la87 (Slettet)

Hvordan skal jeg så stille det op?

kan du vise mig det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

O = x*2x + 2*x*h + 2*2x*h = 2x^2 + 6*h*x = 2x*(x + 3h)

- så du har regnet rigtigt

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2013 af 123434 (Slettet)


Svar #5
30. marts 2013 af la87 (Slettet)

Jamen jeg har ikke regner rigtigt. Det resultat du er kommet frem til, det er og facits resultat. Jeg har til gengæld regnet forkert jeg har fået:

4x^2+4xh+xh


Brugbart svar (2)

Svar #6
30. marts 2013 af peter lind

I #1 har du fået oplyst hvilken fejl du har lavet. I #3 er det blevet udregnet for dig. Prøv at sammenlign de 2 indlæg med dine beregninger


Brugbart svar (2)

Svar #7
30. marts 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvis du skal udtrykke arealet ved x, ser det sådan ud:

O = x*2x + 2*x*h + 2*2x*h = 2x^2 + 6*h*x

x*2x*h = 800

h = x^2/400    indsættes

O = 2x^2 + 6*x*x^2/400 = 2x^2 + 3x^3/200 


Svar #8
31. marts 2013 af la87 (Slettet)

Tusind tak alle sammen! Jeg har fundet ud af det nu!


Skriv et svar til: En kasse uden låg skal rumme...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.