Matematik

Hjælp til aflevering om 2. Gradsfunktioner.

31. marts 2013 af CVitalis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. 

Jeg sidder i med et kæmpe problem. Jeg har en aflevering der skal afleveres i dag (Aften), med jeg sidder simpelhen fast ved en opgave. Så jeg tænkte på om der var nogen af jer der kan hjælpe mig? :)

Opgaven lyder som følgende: 

En virksomhed fremstiller kaffemaskiner. Lad x betegne antal kaffemaskiner pr. måned. Prisen man kan opnå pr. stk. afhænger af det solgte antal og antages at være 

1) Bestem forskriften for den månedlige omsætning 

De faste omkostninger pr. måned er beregnet til C(x)=60x+105000


2) Bestem forskriften for det månedlige overskud R(x)

3) Tegn graferne for g, k og h i sammen koordinatsystem. Lad 1 cm på 1. aksen = 2000 kaffemaskiner og 1 cm på 2. aksen = 100000 kr.

4) Hvor mange kaffemaskiner skal man producere pr. måned for at få det største overskud, og hvad er det største overskud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2013 af mette48 (Slettet)

En virksomhed fremstiller kaffemaskiner. Lad x betegne antal kaffemaskiner pr. måned. Prisen man kan opnå pr. stk. afhænger af det solgte antal og antages at være

1) Bestem forskriften for den månedlige omsætning

der mangler nogle oplysninger mellem disse to linier


Svar #2
31. marts 2013 af CVitalis (Slettet)

#1


En virksomhed fremstiller kaffemaskiner. Lad x betegne antal kaffemaskiner pr. måned. Prisen man kan opnå pr. stk. afhænger af det solgte antal og antages at være

1) Bestem forskriften for den månedlige omsætning

der mangler nogle oplysninger mellem disse to linier

 

Det er rigtigt, det må du undskylde:

En virksomhed fremstiller kaffemaskiner. Lad x betegne antal kaffemaskiner pr. måned. Prisen man kan opnå pr. stk. afhænger af det solgte antal og antages at være f(x)=-0,02x+300

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den månedlige omsætning er så prise pr stk. ganget med antal stk., dvs f(x)·x .

Overskuddet er omsætningen minus omkostningerne.

Løs ligningen R'(x) = 0 .


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2013 af ChemistryIsKey

1)

     O(x) = f(x) · x = (-0.02x + 300) · x = -0.02x2 + 300x

2)

     R(x) = O(x) - C(x) = -0.02x2 + 300x - (60x + 105000) = -0.02x2 + 240x - 105000

3)

Se vedlagte excel

4)

     R'(x) = -0.04x + 240

Find toppunktet

     R'(x) = 0

     -0.04x + 240 = 0

     -0.04x = -240

     x = 6000 kaffemaskiner

Overskuddet bliver

     R(6000) = -0.02 · 60002 + 240 · 6000 - 105000 = 615000 kr

:)


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, så behøver opgavestilleren jo ikke gøre noget selv.


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. marts 2013 af mette48 (Slettet)

#5

Det har du ret i Andersen. Der er alt for mange her, der bare viser hvor dygtige de selv er, men dygtige til hvad? At hjælpe andre til at lære? Nej, det magter de vist ikke


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. marts 2013 af AGAA (Slettet)

#6 Ideen med SP er vidst gået over dit hoved! <SIGH>


Svar #8
31. marts 2013 af CVitalis (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering om 2. Gradsfunktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.