Matematik

Skal aflevere en opgave i aften om andengradspolynomier

31. marts 2013 af hejmeddig95dk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej please hjælp mig, på forhånd tak! 

 


Prisen for en vare afhænger af afsætningen i stk. x på denne måde: p(x) = -0,2x + 4.
De faste omkostninger i forbindelse med produktionen er på kr. 5,- og de variable omkostninger er kr. 0,50 pr. stk.

Bestem følgende forskrifter:
Omsætningen i kr. g(x) som funktion af afsætningen x.
De samlede omkostninger i kr. k(x) som funktion af produktionsmængden x.
Overskud i kr. o(x) som funktion af afsætning af x.

Tegn det grafiske billede af disse funktioner i det samme koordinatsystem og udregn hvor omsætning og overskud er størst. I hvilket interval giver produktionen overskud. Beregn prisen pr. stk. i kr. der hvor overskuddet er størst


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Omsætning: g(x) = p(x)·x

Samlede omkostninger: k(x) = (faste omkostninger) + (variable omkostninger pr stk)·x

Overskud: o(x) = g(x) - k(x)

Løs ligningerne g '(x0) = 0 , og o'(x1) = 0, hver for sig. Løs uligheden o(x) > 0 . Beregn p(x1) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. marts 2013 af 123434 (Slettet)

1#

Omsætning: g(x) = p(x)·x

-0,2x+4=0,5x*5?

 


Skriv et svar til: Skal aflevere en opgave i aften om andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.