Fysik

Mekanik - Bestem konstanten C

31. marts 2013 af Zeifox (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Jeg er igang med en opgave som jeg godt kunne bruge lidt vejledning til. Opgaven går ud på at jeg først skal lave grafer over V(t) og a(t) ud fra de vedhæftede værdier. Dette har jeg gjort. 

Herefter skal jeg bestemme sluthastigheden ud fra grafen, men hvor gøres dette? 

Efter skal jeg beregne den værdi af konstanten C som giver slutfarten 4,0m/s

Hvordan bærer jeg mig af? Synes ikke der er tilstrækkeligt med oplysninger?

 

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2013 af mathon

ved konstant acceleration

                                      s(t) = (1/2)•a•t2 + vo•t + so

                                      v(t) = ds/dt = a•t + vo

 

                                     


Svar #2
31. marts 2013 af Zeifox (Slettet)

Men hvordan hjælper det mig til at beregne konstanten c ved 4m/s?

 


Svar #3
31. marts 2013 af Zeifox (Slettet)

Ups, havde glemt at uploade min graf + værdier

Vedhæftet fil:Graf.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bestem v0 , så at

v(2s) = v0 + 02s a(t) dt = 4,0m/s


Skriv et svar til: Mekanik - Bestem konstanten C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.