Fysik

spektra analyse af hydrogen med spektrometer

01. april 2013 af mahdi0123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogle som kan hjælpe mig med denne her rapport

der står i nr 1. beregn den teoretiske bølgelængede lambadat for hver spektralovergange for n=3,4,5,6 og 7. i det synelige område af hydrogen spektret ses kun i balmerserien i dette tifælde skalm sættes lig med 2 i rydbergformlen.

så er der nogle der vil være venlige til at forklarer eller giv mig en eksempel(jeg har ikke kun se nogle som matche min opgave)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2013 af peter lind

Rydbergformlen må da stå i din bog; men ellers kan den findes på http://da.wikipedia.org Du kan se eksempler på brug på https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1324145


Svar #2
01. april 2013 af mahdi0123 (Slettet)

jeg har formlen jeg kender den men ved bare ikke hvordan jeg skal regne den ud

 


Svar #3
01. april 2013 af mahdi0123 (Slettet)

og kilden du har givet mig giver ikke mening


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. april 2013 af peter lind

se http://da.wikipedia.org/wiki/Brintatomet nederst på siden. Rydbergkonstanten R kan du slå op i din bog eller en tabel. I formlen sætter du m = 2 som du selv angiver. Du har altså formlen R(1/4-1/n2) Så skal du bare sætte de forskellige værdier for n ind


Svar #5
01. april 2013 af mahdi0123 (Slettet)

hvad er n


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. april 2013 af peter lind

Se din egen opgavebeskrivelse i #0


Svar #7
01. april 2013 af mahdi0123 (Slettet)

ok tak for hjælpen

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. april 2013 af mathon

Rydbergformlen

                                                         1/λ = Rdb • ((1/m2) - (1/n2))

Rdb-1 = 91,1267 nm    

                                                        λ(n) =   Rdb-1 • (m2•n2 / (n2-m2))            
med m = 2                                

                                                        λ(n) =   Rdb-1 • (4n2 / (n2-4))

                                                                   λ(3) =   (91,1267 nm) • (4 •32 / (32-4))

                                                                   λ(4) =   (91,1267 nm) • (4 •42 / (42-4))

                                                                   λ(5) =   (91,1267 nm) • (4 •52 / (52-4))

                                                                   λ(6) =   (91,1267 nm) • (4 •62 / (62-4))

                                                                   λ(7) =   (91,1267 nm) • (4 •72 / (72-4))


Svar #9
01. april 2013 af mahdi0123 (Slettet)

mathon hvad er det for noget du laver forsår det ikke helt


Skriv et svar til: spektra analyse af hydrogen med spektrometer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.