Matematik

Finde x-værdi og vise den stiger 20%

02. april 2013 af MSEP (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Vi har fået en aflevering for i dag, men forstår den ikke - hbåer der en derkan hjælpe og forklarer og vise hvordan jeg udregner det.

Det handler om potensudvikling; f(x)=3*x0,75, hvor x>0

a) Vælg en vilkårlig x-værdi og lav en tabel, hvor x-værdierne hver gang stiger med 20%. Udregn herefter y-værdierne - hjælp meget gerne.

 

Tak. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af PeterValberg

Vælg en værdi for x (fx 1)  

Næste x skal være 20% større, - altså 1,2·x

den næste 20% større igen, - altså 1,2·(1,2·x)

og så videre...

Udregn for hver x den tilhørende y-værdi vha. forskriften

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. april 2013 af MSEP (Slettet)

Så det vil sige at jeg f.eks. efter den første skal sige 1,2*(1,2*20%) eller hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. april 2013 af mathon

 

                                  y / yo = (x/xo)0,75

                                  y / yo = (1,2)0,75 = 1,14653

                                  yn = yo•1,14653n           n∈N


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. april 2013 af PeterValberg

Hvis du skal gøre, som din opgavetekst skriver, så skal du lave en
tabel med x'er og tilhørende funktionsværdi (y), - hvor det skal gælde
at du vælger den første x (større end nul, - fx 1) og hver nye x er 20%
større end den forrige

x1 = 1
x2 = 1,2·x1
x3 = 1,2·x2 (= 1,2·1,2·x1)
x4 = 1,2·x3

og så videre...

til hver x beregnes den tilhørende y-værdi

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. april 2013 af mathon

der vælges f. eks.

         x = 2

                      f(2) = 3 20,75 = 5,04538


    tabel
                          n                x                    y = yo•1,14653n
                          0                2                      5,04538    
                          1               2,4                    5,78468
                          2               2,88                  6,63232
                          3               3,456                7,60417
                          4               4,1472              8,71841

                    ...                                                            ...

 

                                


Svar #6
02. april 2013 af MSEP (Slettet)

Tusind tak for hjælpen - jeres svar har givet mig en kæmpe hjælp til jeg selv kan løse opgaven nu.

Tak :-)


Skriv et svar til: Finde x-værdi og vise den stiger 20%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.