Matematik

Ligning

02. april 2013 af miejako (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Ligninger har aldrig været min stærke side som i kan se, men har virkelig brug for jeres hjælp, da jeg skal aflevere imorgen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I må meget gerne prøve at forklare mig hvordan jeg skal gøre det.

På forhånd tak:)

 

14+4(x-6) = 30

63-14x = 15-5x+28-7x+4


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af mathon

 

                14  +  4(x-6)   =   30                          gang ind i parentesen


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Saml alle x-led på venstre side og alle de andre på højre

Husk at skifte fortegn, når du flytter noget over på den anden side

Reducer begge sider tilsidst

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. april 2013 af mathon

 

               14  +  4(x - 6)   =   30  

               14  +  (4x - 24)   =  30                 hæv plus-parentesen

               14  +  4x - 24   =  30     .........


Svar #4
02. april 2013 af miejako (Slettet)

Mange tak er der nogen som kan den anden ligning?:)

Brugbart svar (2)

Svar #5
02. april 2013 af Budsmoke

du skal gøre det samme som i den første.. samle x-led på venstre side og de andre på den højre..

63-14x = 15-5x+28-7x+4

-14x+7x+5x=15+28+4-63


Svar #6
02. april 2013 af miejako (Slettet)

Hej igen 

Jeg er meget forvirret, når det kommer til ligninger hvor der er 2 x'er på en side af lighedstegnet. Skal jeg reducere dem? 

 

F.eks:

3x-8+4-2x=14

Skal jeg så sige 3x-2x og reducere det?

Og hvad giver x egentligt.

 

HJÆLP! 


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Ja!

3x - 2x - 8 + 4 = 14

x - 4 = 14

x = 14 + 4 = 18

x = 18

;.)


Svar #8
02. april 2013 af miejako (Slettet)

Super 100 tak kan du give et lignende svar med dette eks.

41-50+6x-5x=-9

Brugbart svar (1)

Svar #9
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Præcis samme fremgangsmåde -

Se # 2

Hvis du laver dit arbejde ordentligt, skulle du gerne få x = 0

:-)


Svar #10
02. april 2013 af miejako (Slettet)

Kan ikke få den til at gå op

Brugbart svar (1)

Svar #11
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Må jeg se, hvad du har lavet - ?


Svar #12
02. april 2013 af miejako (Slettet)

Kan det passe at x er 0?

Brugbart svar (1)

Svar #13
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Se # 9


Brugbart svar (1)

Svar #14
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Du kan altid gøre prøve ved at indsætte den værdi, du har fndet for x

og derpå se om det bli'r det samme på begge sider af lighedstegnet

:-)


Svar #15
02. april 2013 af miejako (Slettet)

Der kommer lige en mere her:

 

63-14x=15-5x+28-7x+4

 

Du er simpelthen dagens helt!!!


Brugbart svar (1)

Svar #16
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Fedterøv!  :-)

Måden er præcis den samme, som i de to andre ligninger

Måske får du x = 8

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #17
02. april 2013 af Krabasken (Slettet)

- Er du så småt ved at blive bedre til ligninger - ?


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.