Matematik

Ligning hjælp!

02. april 2013 af johannehanse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne ligning? 

4+(x-2)=x/2

 

På forhånd tak for hjælpen. :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2013 af mathon

 

                    4+(x - 2) = (x/2)                           hæv parentesen

                    4 + x - 2 = (x/2)                            reducer venstre side

                    2 + x = (x/2)                                 multiplicer med 2 på begge sider

                    2(2 + x) = x                                  gang ind i parentesen

                    (4 + 2x) = x                                  hæv parentesen

                    4 + 2x = x                                    træk x fra på begge sider

                    4 + x = 0                                      træk 4 fra på begge sider

                    x = 0 - 4

                    x = -4

               


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. april 2013 af Lone110 (Slettet)

2x+x=x*2-1

2+x=x*1/2

2+x=x*1/2

2+x-x*(1/2)=x*(1/2)-x*(1/2)

2+x+(-1)*x*(1/2)=(-1)*(x*(1/2)+x*(1/2)

2+x+(-1/2)*x=(-1)*(x*(1/2))+x*(1/2)

2+1/2*x=(-1)*(x*(1/2))+x*(1/2)

2+1/2*x=(-1)*x*(1/2)+x*(1/2)

2+1/2*x=(-1/2)*x+x*(1/2)

2+1/2*x=0

2+1/2*x-2=0-2

0+1/2*x=-2

1/2*x=-2

1/2*x/1/2=-2/1/2

x=-2/1/2

x=-4

 

 

 

 

 

 


Svar #3
02. april 2013 af johannehanse (Slettet)

Tak for hjælpen. :-) 


Skriv et svar til: Ligning hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.