Fysik

Hjælp! Beregning af hastighed efter strækning

02. april 2013 af Quidditch (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er i gang med en opgave der lyder:

En motorcykel starter fra hvile med en konstant acceleration på 4,0 m/s^2.

1. Beregn motorcyklens hastighed efter 5 s

2. Hvor langt har motorcyklen kørt i løbet af 5 s?

3. Hvor stor er motorcyklens hastighed efter 20 m?

I 1 spørgsmål har jeg blot ganget antal sekunder med accelerationen og fået det til at være 20 m/s

I 2. spørgsmål, har jeg ganget 20 m/s med 5 s.

Men jeg kan ikke finde ud af opgave 3, selvom den burde være simpel. Jeg håber virkelig nogen kan hjælpe.

Mange venlige hilsener Hyacinth


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Vedr. 3:

Der er tale om en konstant accelereret bevægelse. Derfor kan v udtrykkes som

v2 = 2 a Δs, v er sluthastigheden efter at strækningen Δs  er tilbagelagt.

Denne formel gælder, fordi tilvæksten i kinetisk energi svarer til arbejdet på motorcykel + fører:

½m(v2 - v02) = m a Δs, - og v0 = 0

v kan altså skrives: v = √(2aΔs) = √(2*4 m/s2 * 20m) = ...

 


Svar #2
02. april 2013 af Quidditch (Slettet)

Mange tak for hjælpen :D!


Skriv et svar til: Hjælp! Beregning af hastighed efter strækning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.