Matematik

definitions mængden

03. april 2013 af jenslopes (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey alle!
Hvordan finder man definitionsmængden for:
f(x)=((x^(2)+x+2)/(x-))

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvad skulle der ha' stået i nævneren?


Svar #2
03. april 2013 af jenslopes (Slettet)

f(x)=x^2+x+2/x-1


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2013 af 123434 (Slettet)

Definitionsmængden er vel 2?

Den må aldrig give 0.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. april 2013 af lfdahl (Slettet)

#2

Nævneren må ikke = 0 ⇒

Dm(f) = R\{1}


Svar #5
03. april 2013 af jenslopes (Slettet)

når du skriver Dm(f) = R\{1} hvad står R så for?

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. april 2013 af 123434 (Slettet)

1 går vel ikke?

f(1)=1^2+1+2 / 1-1

f(1)=4/0 her er nævneren 0.

Så definitionsmængden er 2?

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. april 2013 af Krabasken (Slettet)

R betyder mængden af reelle tal


Svar #8
03. april 2013 af jenslopes (Slettet)

nååå tak for det :)


Svar #9
03. april 2013 af jenslopes (Slettet)

så vil det vel sige at det kan være 2 til uendelig og 0 til minus uendelig


Brugbart svar (1)

Svar #10
03. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Vi mangler stadig at få at vide, hvad der skulle have stået i nævneren

Du har jo lavet en skrivefejl i opgaven . . .


Brugbart svar (1)

Svar #11
04. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Via #2 blev funktionen, omend stadig noget mangelfuldt, defineret som

f(x) = (x2 + x + 2) / (x - 1) = x + 2 + 4/(x-1)

#6

Definitionsmængden er ikke 2, men mængden af alle reelle tal undtagen 1, dvs R \ {1} som angivet i #4.


Skriv et svar til: definitions mængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.