Matematik

Mat opgave

04. april 2013 af hassan000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen for f er givet ved f(x)=x^2 - 5x^2 + 6x

Ud fra det skal nulpunkter for f findes, monotoniforhold bestemmes og grafen for f har 2 parallele tangenter med linjen  y=3x, dertil skal røringspunkterne bestemmes. 

Jeg har selv en ide om at man skal sætte f'(x) = 0, men jeg kan alligevel ikke overskue det. 

Hvis der er en der vil hjælpe?

Mange tak på forhånd!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af exatb

Har du skrevet opgaven rigtigt af?


Brugbart svar (3)

Svar #2
04. april 2013 af PeterValberg

Det er sikkert:    f(x) = x3 - 5x2 + 6x

Bestem f'(x)

Løs ligningen: f'(x) = 0    (for at finde mulige ekstrema)

Lav en fortegnsundersøgelse for f'(x) før, mellem, efter eventuelle rødder (ekstrema for f)

Lav monotonilinje og beskriv disse

inspirationsvideoer:  [ LINK ] [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
04. april 2013 af hassan000 (Slettet)

undskyld, i har ret det er x^3


Skriv et svar til: Mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.