Matematik

hjælp til opgave!!!

04. april 2013 af sashfraije (Slettet)

hej

jeg går i 8.klasse og vil gerne have et svar der ligger på mit niveau. jeg har et spørgesmål angående noget matematik. jeg har en lidt vanskelig opgave liggende. så hvis nogen kan hjælpe ville det være en ''hjælpende hånd''!

men opgaven lyder følgende: hver uge løber Jørn efter dette program:

mandag:          tirsdag:          torsdag:          fredag:          lørdag:          søndag:
2x800 m          5 km              2x1500 m        5 km             10 km           2x800 m
5x100 m          3x200 m        5x100 m                                                    5x100 m
3x200 m

onsdag holdes der fri!
hvor mange km. løber Jørn ialt på en uge?

beregn gennemsnittet pr. dag for alle ugens dage.

 

 

hjææææælp!


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. april 2013 af PeterValberg

læg længderne af alle løb sammen, - regn dem om til km først.

Daglig gennemsnit for ugen (7 dage) er forrige resultat divideret med 7 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. april 2013 af sashfraije (Slettet)

hvordan regnger jeg dem om til km. ?

prøv lige at forklare det hele lidt nemmere, forstår det ikke så godt?

 


Svar #3
04. april 2013 af sashfraije (Slettet)

regner*


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. april 2013 af PeterValberg

fx mandag:

2 x 800 m = 1600 m = 1,6 km
5 x 100 m = 500 m =   0,5 km
3 x 200 m = 600 m =   0,6 km
-------------------------------------------
i alt                             2,7 km

 

og så videre for de andre dage

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp til opgave!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.