Matematik

Potens vækst

04. april 2013 af mrcool10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har lavet et forsøg med pendul og har igennem min databehandling lavet et diagram med en graf (se vehæftet dokument). 

Jeg har fået min forskrift til at være: y = 0,2039x0,4927

Nu skal jeg fortælle hvad a og b betyder i virkeligheden udfra forskriften y = b*xa

 

hjæææælp!

Vedhæftet fil: hjælp.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2013 af peter lind

Hvad er y og x?


Svar #2
04. april 2013 af mrcool10 (Slettet)

hmm, y er tiden i sekunder pr. sving, 

x er længden af snoren 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2013 af peter lind

Så er det formodentlig et matematisk pendul. For den gælder det

T = 2π*kvrod(l/g) = 2π/kvrod(g) *l½ Du kan så konstatere at eksponenten passer godt med teorien


Svar #4
04. april 2013 af mrcool10 (Slettet)

ja det er et matematisk pendul.. men vi er ikke blevet bedt om at bruge formlen som du skriver i #3.. Det jeg spørger om er, hvad a og b betyder i forskriften y = 0,2039x0,4927


Svar #5
04. april 2013 af mrcool10 (Slettet)

#3 

LÆS #0 - Og nu gentager jeg mig selv vi er ikke blevet bedt om at bruge formlen som du skriver i #3.. Det jeg spørger om er, hvad a og b betyder i forskriften y = 0,2039x0,4927


Brugbart svar (2)

Svar #6
04. april 2013 af peter lind

Det lyder meget mærkeligt for det væsentlige er det der er skrevet i #3. Du kan sætte x= 1 ind i formlen for at få en betydning af b.  Der er ikke meget andet at sige om a end at det er potensen


Svar #7
04. april 2013 af mrcool10 (Slettet)

hmm, okay :-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. april 2013 af mathon

 

                  "Jeg har fået min forskrift til at være: y = 0,2039x0,4927"

   til sammenligning med den teoretiske

                                                                                  
                                                                         T = 2π•g-0,5 • L0,5          uden enhedsnotation

                                                                         T = 2,006 • L0,5

   der må foreligge en 10'er-potensfejl i størrelsen 0,2039


Skriv et svar til: Potens vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.