Matematik

matematik heeelp

05. april 2013 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej. Er der nogle der kan finde ud af opgave 15 i eksamenssættet

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/121210%20stx123-MAT-A-07122012.ashx


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opstil et udtryk for kilens rumfang V som funktion af x og h. Kilens rumfang er præcis det halve af kassens rumfang. Benyt V = 100 til at isolere h som funktion af x.

Kilens overflade består af to kongruente, retvinklede trekanter, et kvadrat, samt to rektangler, hvis sider alle kan udtrykkes ved x og h. Opstil et udtryk for kilens samlede overfladeareal, og indsæt h udtrykt ved x heri.

I b) skal man finde minimum for dunktionen O(x) for 0 < x < 10 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2013 af Krabasken (Slettet)

V = ½ * h * x^2 = 100 .......... h = 200 / (x^2)
 

Pythagoras: Skærelinien = V(h^2 + x^2) = V(40000/x^4 + x^2) og skærefladen areal bliver derfor x * V(40000/x^4 + x^2)
 

Bunden = x^2
 

Siden = x*h =  200 / x
 

De to trekanter = 2 * ½ * x * h = 200 / x
 

Ialt: O(x) =  x * V(40000/x^4 + x^2) + x^2 + 400 / x      q.e.d.

-------------------------------------------

O'(x) sættes = 0

x = 2,4

 

Se vedhæftede skitse :-)
 

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: matematik heeelp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.