Matematik

længde af beholder,

06. april 2013 af avengers (Slettet)

jeg har et spørgsmål til en opgave og trekantsmåling,

 

en figur viser en model af en popkornbeholder, som er sammensat af 4 ens ligebenede trekanter. på figuren er den ene trekant fremhævet,

trekanten ses i vedhæftet,

 

hvordan beregnes længden FC,?

 

  

 

Vedhæftet fil: trekant.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Ensvinklede trekanter - men der mangler et tal mere på figuren . . .

:-/


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2013 af SuneChr

Er du sikker på, at have alle oplysninger med, f.eks. beholderens rumfang eller arealet af en af trekanterne?

Ud fra tegningen, kan  |DF|    |DE|  og  |FG|   ikke bestemmes.

Hvis tegningen er lavet i rigtigt målestoksforhold, kan man jo måle længden af  |CF|  .


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2013 af lvr34 (Slettet)

Jeg googlede lige, og fandt opgaven i et eksamenssæt - du glemmer at oplyse, at |AD| = 18.


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. april 2013 af lvr34 (Slettet)

med henblik på, at kunne bestemme |FC| udledes proportionalitetsfaktoren imellem de to ensvinklede trekanter, ADC og AEB, ved

    |AD| / |AE| = 18 / 12 = 1,5

 

hvorfra det vides, at |DC| er halvanden gange så stor som |EB|, hvorfor at

    |DC| = 5 · 1,5 = 7,5

 

tilsvarende til den halve længde af |FC|, som da må være givet ved

    |FC| = 7,5 · 2 = 15


Svar #5
06. april 2013 af avengers (Slettet)

nu kan jeg se det, jeg glemte AD,

tak for hjælpen

 


Skriv et svar til: længde af beholder,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.