Matematik

Fysik og matematik

06. april 2013 af beyourself (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave der lyder så ledes

 

redegør for egenskaber ved den eksponentielle udvikling f(t) = b*e^-kt

 

Hvad vil det sige når der er minus foran k? er den så aftagende??


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2013 af peter lind

Det er korrekt hvis k >0


Svar #2
06. april 2013 af beyourself (Slettet)

Så hvis k er større end 0 er den aftagende?

 


Svar #3
06. april 2013 af beyourself (Slettet)

og ellers er det vel bare at a^-k = a og t=x..

er der andet at sige til spørgsmålet?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. april 2013 af SuneChr

Der gælder,

b og k samme fortegn  ⇒  f er aftagende

b og k forskelligt fortegn  ⇒  f er voksende.

For alle sæt af b og k , vil f gå igennem ( 0 ; b )


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. april 2013 af peter lind

Du kan også tale om halverings- og fordoblingskonstanten


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. april 2013 af NejTilSvampe

.


Svar #7
07. april 2013 af beyourself (Slettet)

#4


Der gælder,

b og k samme fortegn  ⇒  f er aftagende

b og k forskelligt fortegn  ⇒  f er voksende.

For alle sæt af b og k , vil f gå igennem ( 0 ; b )

gælder det ikke at når a>0 så er den voksende og når a<0 så er den aftagendde???


Skriv et svar til: Fysik og matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.