Fysik

Kinetisk energi

07. april 2013 af Wihi (Slettet)

Vi ser på en bil, der vejer 1150 kg. Beregn bilens kinetiske energi ved hastighederne 40 km/h og 80 km/h. Begynd med at omregne hastighederne til SI-enhed. Sammenlign de to værdier af den kinetiske energi.

Her bruger jeg formlen  Ekin=1/2*m*v2. Hvordan skal jeg omregne hastighederne til SI-enhed? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af lvr34 (Slettet)

ved 40 km/h

    Ekin (v. 40 km/h) = 0,5 · (1150 kg) · (40 / 3,6 m/s)2

 

ved 80 km/h

    Ekin (v. 80 km/h) = 0,5 · (1150 kg) · (80 / 3,6 m/s)2


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2013 af Casabon

Km/h kan omregnes til m/s ved at gange med 1000 m/km og dividere med 3600 s/h, svarende til at dividere med 3,6.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. april 2013 af lvr34 (Slettet)

40 km/h, i m/s

    40 / 3,6 = 11.1111111 m/s


Svar #4
07. april 2013 af Wihi (Slettet)

40 km/h:

Ekin=n=1/2⋅1150 kg⋅11,11 m/s^2 =6388,25 J

80 km/h:

Ekin=1/2⋅1150 kg⋅22,22 m/s^2 =12776,5 J

sammenlign de to værdier: 

Den kinetiske energi er højere, når bilen med en m på 1150 kg kører i 80 km/h end 40 km/h. ...

Er det rigtigt? ;) 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dine resultater er ikke korrekte. Du har kun ganget med v, ikke med v2 .

Ja. Ekin = (1/2)mv2 er jo en voksende funktion af v , når v ≥ 0 .

Når farten fordobles, bliver Ekin 4 gange så stor.


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. april 2013 af mathon

40 km/h
                                        Ekin_1 = (1/2) • m • v12

80 km/h
                                        Ekin_2 = (1/2) • m • (2v1)2 = (1/2) • m • (4 • v12)

sammenligning


                              Ekin_2       (1/2) • m • 4 • v12    4
                                      ----------- =  -------------------------- =   --
                                      
Ekin_1       (1/2) • m • v12        1

 

 

                              Ekin_2 = 4 • Ekin_1                                    som anvist i #5
 

                                    
 


Svar #7
07. april 2013 af Wihi (Slettet)

Mange tak for hjælpen ;) 


Skriv et svar til: Kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.