Matematik

Hjælp ligninger :/

09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)
Er der nogle der kan hjælpe mig med den her ligning?

(x-2)2=x(4+x)

Her i starten ved
(x2)2 er det sidste 2tal sat lidt op.
Hjælp.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2005 af Romulus (Slettet)

Du starter med at gange ind i parenteserne. Herefter skal du isolere x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

Der er jo en 2.gradsligning. Kender du formlen -b-sqrt(b^2-4ac)/(2a). Forkort først udtrykket og regn derefter ved at sætte ind i formlen!

Svar #3
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

jeg fatter intet af ligninger? så nej kender ikke formlen. desværre!

Svar #4
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

kunne nogen måske regne den ud for mig? så jeg kunne se hvad man gør. og så prøve at forstå det sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2005 af Romulus (Slettet)

Ups, havde ikke lige set det med det hævede 2tal.

(x-2)^2 = (x-2)*(x-2) = x^2-4x+4
x*(4+x) = 4x + x^2

Kan du selv regne videre nu?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

(x-2)^2=x(4+x)
<=>x^2+4-4x=x^2+4x
<=>4-8x=0
<=>4=8x
<=>x = 4/8
<=>x = 1/2

::2835::
www.gym-opg.webyen.dk

Svar #7
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

Nej :/ desværre. jeg er virkelig dårlig i ligninger..

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

Det er da mystisk.
ax^2+bx+c=0. Først forkorter man;
2x-4=4x+x^2. Derefter placerer du leddene således at de reduceres. 4x-2x+4+x^2 -> x^2+2x+4. Derefter indsætter du i formlen.

Svar #9
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

tusinde tak!

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Det er en andengradsligning, ja, men vi behøver dog ikke finde den generelle løsningsformel frem:

(x-2)^2=x(4+x)
<=>
(x-2)*(x-2)=x(4+x)

Vi ganger ind i paranteserne:

x^2-4x+4=4x+x^2

Og hov! Vi kan blive af med andengradsleddet ved at trække x^2 fra på begge sider:

-4x+4=4x

Prøv selv herfra.


Svar #11
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

hvad så med den her:
4x-3=x/2+7 1/2?

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

#8: Sådan som jeg forstår #0 er 2-tallet bag den første parantes en eksponent.

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

#11
hvad har du skrevet, benyt dig af parenteser, ellers misforstår vi opgaven

::2835::

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#12
De står da ellers bare som et led der skal ganges ind.
Hvis det er en eksponent har jeg taget fejl, med mine beregninger!

Svar #15
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

altså når jeg f.eks skriver x/2 er det fordi x står ovenover 2. i ved sådan 2 og så en streg over 2 - og så x øverst

Brugbart svar (0)

Svar #16
09. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du mener en brøk?

Brugbart svar (0)

Svar #17
09. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

4x-3=x/2+7 1/2?

=4x-3 = (x/2)+7

Hvad er det med 1/2 ?

::2835::

Svar #18
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

ja nemlig. der var den.

Brugbart svar (0)

Svar #19
09. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

4x-3 = (x/2)+7
start med at gange med 2 på begge sider af lighedstegnet:
8x-6 = x+14

regn videre herfra..
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Svar #20
09. oktober 2005 af Julieb (Slettet)

okay. giver den så ikke 64 tilsidst?
eller har jeg regnet forkert?

Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.