Matematik

Eksponentielle funktioner

07. april 2013 af Emmamjj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal til at lave en opgave, men jeg forstår ikke helt hvad det er at jeg skal komme ind på, ved følgende spørgsmål (da jeg ikke har så meget styr på det her med e.f) Spørgsmålet er som følgende:

a) Forklar den generelle forskrift for en lineær funktion og vis grafen for en eksponentiel funktion? redegør for betydningen af parametrene a (forklar også hvad r fortæller noget om, a= 1+r) og b? vis grafiske eksempler hvis a>1, a<1, både på alm. papir og enkel log. papir?

Den linærefunktion er det bare det med (x1,y1) (y1,y2) ?? 

Grafen for en eksponentiel funktion er det den hvor a og b er i buge (stigende) og grafen er: b + ax ? 

a = grundtallet

b = begyndelses værdien

r = vækstraten i procent 

og så vise de der to grafer med a<0 og a>0 ?? 

Tak på forhånd :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lineær funktion: f(x) = ax + b

Eksponentiel funktion: f(x) = b · ax


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.