Fysik

Joules lov

09. april 2013 af brianandersss (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Er der en der kan forklare mig hvad Joules lov er? Og hvad den kan bruges til... Jeg har været rundt på nettet og har fundet en masse formler, men er ikke sikker på det er denne formel, som er Joules - lov;;  ?E = R * I2 *?t.... Please hjælp :)

 


Svar #1
09. april 2013 af brianandersss (Slettet)

Rettelse: DeltaE = R * I2 * Delta t


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2013 af Angsumalin (Slettet)

Ja det er rigtigt, det er  Joules lov


Svar #3
09. april 2013 af brianandersss (Slettet)

Hvad kan man bruge denne lov til og hvad står de forskellige betegnelser for?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2013 af Angsumalin (Slettet)

Den elektriske energi E, viser sammenhængen mellem strømstyrke I af den omsætter til varme resistor R i tidsrummet ?t.
                      E = R · I^2  ·?t         (Joules lov)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2013 af Angsumalin (Slettet)

Da vi lavet dette forsøget havde vi eksempelvis kigger hvilket faktor E afhænger af 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2013 af Angsumalin (Slettet)

Skal du lave forsøg til den ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2013 af hesch (Slettet)

Den afsatte effekt i en modstand:  P = R * I2.

Dette fordi:

P = U * I   og 

U = R * I.

Ved substitution af U i første ligning findes:

P = ( R * I ) * I = R * I2

Energi = effekt * tid,  hvoraf:

E = P * t = R * I2 * t

Og, ja, man bruger Joules lov til at beregne afsatte energier og effekter. Om man vil lave forsøg, må man selv om.


Skriv et svar til: Joules lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.