Fysik
Arbejde
In the course of pumping up a bicycle tire, a liter of air at atmospheric pressure is compressed adiabatically to pressure of 7 atm. (Air is mostly diatomic nitrogen and oxygen).
(b) How much work is done in compressing the air?
Fra opgave a, "What is the final colume of this air after compression?" har jeg
VγP = constant, hvor γ = (f + 2)/f dvs. frihedsgraden for diatomic i dette tilfælde er 5.
V2 = V1(P2/P1)(-1/γ) ≈ 0.25 L
så nu med opg b, vil jeg bruge den samme formel - omskrevet at P = (V1/V)γP1
W = - V1∫V2 P dV = - V1γP1 V1∫V2 (1/Vγ) dV = -17/5·1.013·1051∫0.25 (1/V7/5) dV = 187684 J ≈ 188 kJ
Men min lærer skrev, at det skulle være 188 J. Hvorfor?
Skriv et svar til: Arbejde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
