Matematik
Matematik
Jeg sidder med en matematik opgave der lyder således:
Benyt modellen til at bestemme væksthastigheden, når barnet er 100cm.
Modellen: x=5,24-0.045*h, jeg har indst 100 på h'ets plads og solvet det, hvilket blev 0,74.
Det er så denne opgave jeg ikke kan løse:
Bestem en forskift for h, og benyt den ril at bestemme barnets alder når det er 100cm højt.
Jeg har svært ved at finde en forskrift.
Håber nogle kan hjælpe :)
Svar #1
13. april 2013 af peter lind
Hvis der indsættes 100 på h's plads bliver resultatet ikke 0,74. Det kan nemt udregnes uden brug af lommeregner.
Isolering af h: træk de 5,24 over på venstre side af ligningen og divider med -0.046
Svar #2
13. april 2013 af Zahraa92 (Slettet)
Skal man ikke bruge desolve?
Svar #3
13. april 2013 af peter lind
Det svar er heller ikke rigtig. Du kan da principielt godt bruge ligningsløsning; men opgaven burde kunne klares uden.
Svar #4
13. april 2013 af hbhans (Slettet)
Jeg forstår opgaven sådan, at x i modellen er væksthastigheden, dvs. dh/dt. Så handler det om at løse differentialligningen
dh/dt = 5.24 - 0.045*h eller: dh/(5.24 -0.045*h) = dt. Heraf fås:
∫0100 dh/(5.24 - 0.045*h) = ∫0Tdt
Svar #5
13. april 2013 af Andersen11 (Slettet)
Der er tale om Opg 14 i dette eksamenssæt
Fortolkningen i #4 er derfor helt korrekt.
I spm a) indsætter man h = 100 og beregner væksthastigheden dh/dt = 5,24 - 4,5 = 0,74
I spm b skal man løse differentialligningen
dh/dt = 5,24 - 0,045·h
hvor det er givet, at h(0) = 50 . Man kan her indsætte i en færdig løsningsformel for den lineære differentialligning af 1. orden med konstante koefficienter.
Skriv et svar til: Matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
